Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Διοίκηση, Εργασιακά > Αλληλεγγύη στον αιρετό Νικ. Γαλιατσάτο

Αλληλεγγύη στον αιρετό Νικ. Γαλιατσάτο

23/11/2010

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                   Πάτρα, 22-11-2010

Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com, aelmeahaias@yahoo.gr

 

Αλληλεγγύη στον αιρετό Νικ. Γαλιατσάτο –

Όχι στην καταπάτηση των δημοκρατικών κατακτήσεων

 

Μετά από πειθαρχική δίωξη που είχε ως αποτέλεσμα δυο αθωωτικές αποφάσεις (πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό), ο Νικόλας Γαλιατσάτος αντιμετωπίζει πάλι το πειθαρχικό επειδή ως αιρετός υπερασπίστηκε συναδέλφους. Με απόφαση στις 06/10/2010 του «Γενικού Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης» καλείται να εκδικαστεί εκ νέου στις 21/01/2011 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών!!! Ζητείται μάλιστα στις 20-10-2010 από το Γεν. Συμβ. του Κράτους η ακύρωση της αθωωτικής πράξης 281/29-09-2008.

Ο καθηγητής  Νικόλας Γαλιατσάτος υπέστη δίωξη πριν από κάμποσα χρόνια  διότι ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου, εφαρμόζοντας απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, δεν ψήφισε να ασκηθεί σε συνάδελφο πειθαρχική δίωξη αλλά πρότεινε απλώς να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία και να γίνει αποδεκτή η παραίτηση που η συνάδελφος ζήτησε εγγράφως.

Το «έγκλημα» για το οποίο ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητά επίμονα καταδίκη είναι ο ότι ο συνάδελφος Γαλιατσάτος υλοποίησε απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ να σταθεί ενάντια σε πειθαρχική δίωξη συναδέλφου. Ειδικότερα, στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης αντί της πρότασης της διοίκησης για απόλυση εκπαιδευτικού ζήτησε να γίνει αποδεκτή η αίτηση παραίτησης που η εκπαιδευτικός είχε υποβάλλει (ψήφισε «παρών» στη διαδικασία).

Το θέμα εκδικάστηκε από το ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων το οποίο με απόφασή του αθώωσε το Νικόλα Γαλιατσάτο.

Λίγο αργότερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης υπέβαλε ένσταση στην απόφαση και με βάση αυτή την ενέργεια η υπόθεση αυτή εκδικάζεται στην Αθήνα στο χώρο του  δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου (23/9/2008). Με τη συλλογική παρουσία εκπροσώπων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, του ΚΕΜΕΤΕ, της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, ΕΛΜΕ της Δ. Αττικής, ΕΛΜΕ της Αν. Αττικής κ.λπ. και την παρουσία του Νίκου Γαλιατσάτου εκδικάζεται η ένσταση. Στις 1 η ώρα το μεσημέρι της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου 2008 ανακοινώθηκε η απόφαση που αθώωνε ομόφωνα το συνάδελφο Νίκο Γαλιατσάτο.

Η συνέχιση της δίωξης παρότι τόσο το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο (ΑΠΥΣΔΕ) όσο και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο αθώωσε το Νίκο Γαλιατσάτο, δείχνει την επιμονή  της κυβέρνησης να  ελέγξει  τα σχολεία και μέσα από την  «δημοσιοϋπαλληλική πειθαρχία» των εκπαιδευτικών να δημιουργήσει συνθήκες πλήρους ευθυγράμμισης των αιρετών με τα διορισμένα μέλη των Υ/Σ.

Τη δημοκρατική κατάκτηση να μπορούν οι εκλεγμένοι από καθολικές ψηφορίες αιρετοί να στηρίζουν τους συναδέλφους με βάση το δίκαιο, τις προγραμματικές δεσμεύσεις και τις αποφάσεις των συνδικάτων δεν την εκχωρούμε.

Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Αγώνας μέχρι τη οριστική και χωρίς όρους αθώωση του συνάδελφου Γαλιατσάτου. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας

Αλληλεγγύη στο Νίκο Γαλιατσάτο. Κάτω τα  χέρια από τους αιρετούς που παλεύουν για τους συναδέλφους και τον κλάδο!!!

Καλούμε ΟΜΟΦΩΝΑ το 34ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθεί  καίρια στο μείζον ζήτημα Δημοκρατίας που τίθεται.

ΤΟ ΔΣ

Αρέσει σε %d bloggers: