Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, κινητοποιήσεις > Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ενοχλεί το σημερινό καθεστώς;

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ενοχλεί το σημερινό καθεστώς;

18/11/2010

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                    Πάτρα, 18– 11– 2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com
aelmeahaias@yahoo.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Κατά την διάρκεια της πιο μαζικής πορείας που έγινε τα τελευταία χρόνια στη πόλη μας, στα πλαίσια της επετείου του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 17/11/2010, πολυπληθής ομάδα ανδρών των ΜΑΤ εξαπέλυσε χημικά και δακρυγόνα στο μεσαίο τμήμα της πορείας στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέου. Συγκεκριμένα τα δακρυγόνα ρίχθηκαν πάνω σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές που διαδήλωναν μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές και μαθητές της περιοχής μας.

 

Ο σκοπός αυτής της αντιδημοκρατικής ενέργειας ήταν να εκφοβίσουν τους διαδηλωτές και να διαλύσουν την πορεία; Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ενοχλεί το σημερινό καθεστώς;

 

Η αντίσταση του Ελληνικού λαού απέναντι στο μηχανισμό της νέας κατοχής της χώρας (Κυβέρνηση, ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ) και η σφοδρή εναντίωσή του στα πρωτοφανή αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα δεν θα καμφθεί από τέτοιου είδους προβοκατόρικες ενέργειες.

 

Η Δημοκρατία δεν χτυπιέται μόνο μέσα στο Κοινοβούλιο με την εκχώρηση της διακυβέρνησης της χώρας σε κέντρα έξω από αυτή, δεν συρρικνώνεται με τις οργανωμένες μορφές συκοφάντησης δίκαιων απεργιακών αγώνων από τα μεγάλα ΜΜΕ, αλλά κάποιες φορές και στους δρόμους με το χτύπημα και τον εκφοβισμό του Λαού που αντιστέκεται και διαδηλώνει, όπως έγινε χθες βράδυ.

 

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες και πρακτικές και καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατ’ επέκταση την Ελληνική Αστυνομία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και της διαδήλωσης των εργαζομένων δεν το εκχωρούμε και δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν.

 

 

Συνεχίζουμε στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ–ΔΝΤ-ΕΕ

Εμπρός για συμμαχίες των λαών (ΕΕ και Μεσογείου)

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                                     Σιάχος Χρήστος

Αρέσει σε %d bloggers: