Πολυτεχνείο 2010

15/11/2010

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                       Πάτρα, 15–11-2010

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της χούντας, παραμένει όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη και μας υποδεικνύει με καθαρό τρόπο το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης που οφείλει να ακολουθήσει ο Ελληνικός Λαός και σήμερα.

Ο αγώνας για «Ψωμί» την εποχή τούτη ξαναποκτά επιτακτικό και κυριολεκτικό νόημα, όταν οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται, τα μεσαία στρώματα φτωχοποιούνται, η ανεργία καλπάζει (ιδιαίτερα στη νεολαία) και μεγάλο τμήμα της κοινωνίας οδηγείται στο περιθώριο. Η δραματική περικοπή των εισοδημάτων των εργαζομένων, η άγρια φοροεπιδρομή, η εγκατάλειψη και στη συνέχεια η εκποίηση κοινωνικών δομών (υγείας, παιδείας, πρόνοιας), το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και χώρου αποτελούν την πεμπτουσία της πολιτικής της τρόικας και της κυβέρνησης. Ο λαός στη φτώχεια, οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας στην εξουσία.

Ο αγώνας για «Παιδεία» σήμερα, χρειάζεται να ενταθεί κυρίως ενάντια στη πολιτική της ραγδαίας υποχώρησης του δημόσιου χαρακτήρα της και της εκχώρησής της στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο Καλλικράτης στην εκπαίδευση αποτελεί εργαλείο του μνημονίου που θα οδηγήσει τα σχολεία και την εκπαίδευση σε περαιτέρω μαρασμό και υποβάθμιση. Η Γνώση στους λίγους και εκλεκτούς, η πλειοψηφία της νεολαίας στην αναλώσιμη δεξιότητα και ανασφάλεια, εκπαιδευτικοί ημερομίσθιοι μέσω ΕΣΠΑ, «μέντορες», αποτελούν μερικά σημεία που αποκαλύπτουν το σύγχρονο μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Το «νέο σχολείο» φαίνεται να απαντά στην μέχρι τώρα ημιμάθεια με τις ξένες γλώσσες σε βάρος της μητρικής, τη διάσπαση των επιστημονικών πεδίων, τις δύσκολες εξετάσεις και τις αγγλοσαξωνικού τύπου «τράπεζες θεμάτων», δηλαδή την αμάθεια. Από την άλλη μεριά  το «νέο Πανεπιστήμιο» οδηγείται στα επιχειρηματικά συμφέροντα και σε ατομικά πτυχία ως «βεβαιώσεις σπουδών». Γι’ αυτό η ανάπτυξη πανεκπαιδευτικών μετώπων έρχεται πάλι στο προσκήνιο.

Ο αγώνας για «Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία» το διάστημα αυτό αποτελεί πρωταρχικό καθήκον κάθε πολίτη. Η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στα γεράκια του ΔΝΤ και της ΕΕ, γεγονός που εγκυμονεί και τον κίνδυνο απώλειας εθνικού χώρου στο όνομα της «συνεκμετάλλευσης». Η οικονομική και όχι μόνο «κατοχή» της χώρας είναι γεγονός. Μας προορίζουν για σύγχρονους δούλους. Να τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010

6:00 το απόγευμα στο παράρτημα

 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ–ΔΝΤ-ΕΕ

Εμπρός για συμμαχίες των λαών (ΕΕ και Μεσογείου)

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                                     Σιάχος Χρήστος

Αρέσει σε %d bloggers: