Για τον συλλογικό…

08/09/2010

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                    Πάτρα, 7– 09– 2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com
aelmeahaias@yahoo.gr

Για τον συλλογικό παιδαγωγικό και εργασιακό προσανατολισμό στους συλλόγους διδασκόντων

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Ανάμεσα στα μεγάλα παιδαγωγικά και συνάμα εργασιακά ζητήματα που ανοίγει η υπό ισχυρή επιτήρηση κυβέρνηση και στο δημόσιο αγαθό της παιδείας  μέσω των εξειδικεύσεων των «μνημονίων» επισημαίνουμε και παλεύουμε και για τα εξής:

1) Με βάση την απόφαση της ΟΛΜΕ: Συγκροτούμε τμήματα με οροφή τους 25 μαθητές (20 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια), αν χρειαστεί και με πράξη του συλλόγου διδασκόντων. Δεν παίρνουμε υποχρεωτικές υπερωρίες.  Η Α ΕΛΜΕ σε τέτοιες περιπτώσεις θα κηρύξει στάσεις εργασίες γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

2) Αναθέσεις μαθημάτων: Στηριζόμαστε στο κατακτημένο δικαίωμά μας με μαθήματα όχι μόνο 1ης, αλλά και 2ης ανάθεσης, στο ίδιο και σε διαφορετικό ΠΕ με βάση τις εξής αρχές:

Α) Οι συνάδελφοι που έχουν οργανική θέση, όπου λαμβάνεται υπόψη και η αρχαιότητα, συμπληρώνουν το ωράριό τους.

Β) Σε περίπτωση που λείπουν ελάχιστες ώρες ο αριθμός των ωρών μοιράζεται δίκαια.

Γ) Συνάδελφοι που για διάφορους λόγους δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των μαθημάτων 2ης ανάθεσης, εννοείται ότι παραμένουν να συμπληρώσουν το ωράριό τους με τις κείμενες διατάξεις (π. χ. διάθεση σε άλλο σχολείο της περιοχής τοποθέτησής τους).

3) Συμπλήρωση ωραρίου στα δημοτικά των σχετικών ειδικοτήτων: Δεν αποδεχόμαστε, όχι μόνο προφορικές, αλλά και τυχόν γραπτές τοποθετήσεις στα δημοτικά εάν έχουμε εθελοντικά ζητήσει την διάθεσή μας, πριν συμπληρωθούν όλα τα σχετικά κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διεκδικούμε μαζί με το συνδικάτο σχολεία στην περιοχή τοποθέτησής μας. Υπενθυμίζουμε ότι το διδακτικό μας ωράριο είναι αυτό της δευτεροβάθμιας (21, 19, 18, 16 ανάλογα με τα χρόνια εκπ. υπηρεσίας).

4) Επαγρυπνούμε για διαδικασίες παράνομων μετεγγραφών μαθητών: Καλούμε τους αρμόδιους διευθυντές των σχολείων να μην εγκρίνουν παράνομες ή παράτυπες μετεγγραφές μαθητών. Επιστούμε την προσοχή ότι έχουμε γίνει γνώστες στο παρελθόν για μεμονωμένες προσπάθειες μετεγγραφών χρησιμοποιώντας σχολεία ως «μαξιλαράκια». Στην νέα επικίνδυνη περίοδο που διανύουμε τέτοιες ενέργειες και για οποιανδήποτε λόγω θα καταγγέλλονται ποικιλότροπα και από το σωματείο.

5) Σε κάθε περίπτωση πιθανές αντιπαιδαγωγικές ή αντεργασιακές ενέργειες της διοίκησης να καταγγέλλονται μαζί με το σύλλογο διδασκόντων  και το σωματείο.

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                                     Σιάχος Χρήστος

Αρέσει σε %d bloggers: