Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Εργασιακά > Για τη διφορούμενη στάση του Υπ. Παιδείας

Για τη διφορούμενη στάση του Υπ. Παιδείας

08/07/2010

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                               Πάτρα, 08– 07– 2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ

ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776

Ηλ. Ταχυδρομείο:  aelmeahaias@yahoo.gr

Ιστολόγιο: https://aelmeahaias.wordpress.com/

 Δελτίο Τύπου

 Συνεδριάσεις διδασκόντων για αποτελέσματα Γ΄ Λυκείου:

 Για  τη διφορούμενη στάση του Υπ. Παιδείας

 

Ενώ έγκαιρα το ΔΣ της ΟΛΜΕ έθεσε το ζήτημα των συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων για την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της Γ΄ Λυκείου εντός του Ιουλίου, το Υπουργείο Παιδείας  και η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει λάβει σοβαρά υπόψη, ούτε τις πολύ πιθανές παρενέργειες της νέας σιωπής του, όσον αφορά τις φετινές πανελλαδικές. 

Η κυβέρνηση με τη διφορούμενη και μη καθαρή στάση της στις υπερωριακές πληρωμές των εμπλεκομένων στις πανελλαδικές εξετάσεις, οδήγησε στην για πολλές μέρες αντίδραση στα βαθμολογικά κέντρα. Με τη νέα και παρόμοια στάση της, εάν δεν πρόκειται για γραφειοκρατική αγκύλωση, ίσως οδηγήσει από το Σεπτέμβρη σε αντιδράσεις που δεν μπορεί ούτε να φανταστεί.

Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε (30/6/10) μεταξύ άλλων:

«… Για την συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων μέσα στον Ιούλιο είναι προφανές ότι έχει εφαρμογή η παρ.7 (περ.α) του αρθ.1 του νόμου 2909/01 και η υπ’άριθμ.2/42024/0022/24-08-2001 ΚΥΑ ΥΠΕΠΘ και Υπ.Οικ. (ΦΕΚ 1122τ.Β΄), που ορίζει ότι: « …στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν στις εν γένει διαδικασίες των Πανελλαδικών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων της Β΄ και Γ΄ τάξης Ενιαίου Λυκείου, την έκδοση των αντίστοιχων αποτελεσμάτων και των κάθε φύσης εξετάσεων για την εισαγωγή αποφοίτων των Λυκείων και των ΤΕΕ στην Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση μετά την 30η Ιουνίου χορηγείται αποζημίωση για τη μη χρήσης μέρους θερινών  διακοπών ίση με το 1/30 των μηνιαίων τακτικών αποδοχών τους για κάθε ημέρα απασχόλησης τους με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων που ρυθμίζουν  τη χορήγηση αποζημίωσης  για τη μη χορηγηθείσα  κανονική άδεια.»..».

Τα αποτελέσματα της Γ΄ Λυκείου με επαγγελματική προσήλωση και παιδαγωγική ευαισθησία  επεξεργάστηκαν και αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια από τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προσήλθαν στα σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας όμως ακόμα δεν έχει  τον κωδικό που να προβλέπει  την πληρωμή «για χρήση θερινής άδειας», ο οποίος φυσικά να έχει χρήματα.  

Επειδή προηγήθηκε τόσο ο εμπαιγμός κατά τη βαθμολόγηση των μαθημάτων στις φετινές πανελλαδικές, όσο και η προκλητική στάση του Υπ. Οικονομικών ότι δεν θα πληρωθούν παλαιότερα σχετικά οδοιπορικά, θεωρούμε:

1) Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δημοσιοποιήσει το σχετικό και γεμάτο με χρήματα κωδικό. Επειδή το ζήτημα είναι πρώτιστα εργασιακό και ηθικό (δεν μπορεί δηλ. να γίνει «δούρειος ίππος» για απλήρωτη εργασία), σε περίπτωση θετικής στάσης της κυβέρνησης, προτείνουμε στους συναδέλφους να καταθέσουν συλλογικά ανά σύλλογο τη  μικρή αυτή αποζημίωση, είτε για τη βιβλιοθήκη των σχολείων τους, είτε στο ταμείο αλληλοβοήθειας της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, είτε στο ίδρυμα «Μέριμνα» που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης από εξωγενείς παράγοντες.

2) Ζητάμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση είτε έμμεσα, είτε άμεσα αρνηθεί τη σχετική αποζημίωση, να σχεδιάσει από το Σεπτέμβρη «επίσχεση εργασίας» στις εξωδιδακτικές εργασίες. 

Το ΔΣ

Αρέσει σε %d bloggers: