Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Εργασιακά > Για το όριο του 25% στις επιτροπές και τα αντίστοιχα κονδύλια

Για το όριο του 25% στις επιτροπές και τα αντίστοιχα κονδύλια

08/06/2010

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                             Πάτρα, 8– 06– 2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com
aelmeahaias@yahoo.gr

Για το όριο του 25% στις επιτροπές και τα αντίστοιχα κονδύλια

 Μέσα στα φετινά μέτρα περικοπών στις κανονικές ή περιστασιακές αποδοχές μας υπήρξε και η μείωση του μηνιαίου ποσοστού από 50% σε 25% επί των ακαθαρίστων για κάθε δημόσιο υπάλληλο.

 Η αλλαγή αυτή σε ένα άλλο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής μπορεί να ήταν και θεμιτή και ορθή στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού θα έδινε σε μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων τη δυνατότητα συμμετοχής, πέρα από την εναλλακτικότητα που έχουμε θέσει πολλές φορές και σε τοπικό επίπεδο στην εκάστοτε διοίκηση, ειδικά στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων και όχι μόνο.

 Φέτος η σχετικές προσωπικές δηλώσεις και η ενημέρωση των εμπλεκομένων συναδέλφων έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στις 27 Μαΐου, όταν δηλαδή τέλειωνε και ο μήνας και έμενε μόνο το προαιρετικό μάθημα της Οικονομίας.

 Καταγγέλλουμε γι’ αυτό το λόγο την ηγεσία του Υπ. Παιδείας και όλους τους θεσμικά υπεύθυνους για την πολιτικά ανήθικη αυτή πρακτική.

 Εξάλλου και η απόφαση για τις πληρωμές (κάτω του 25%) στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν έχει απ’ όσο γνωρίζουμε υπογραφεί από το Υπ. Οικονομικών. Ταυτόχρονα η αβεβαιότητα υπάρχει ακόμα για τα οδοιπορικά και διαθέσεις.

 Καλούμε επομένως τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν στο εξής σε καμία επί πλέον προαιρετική εργασία, εφόσον η Διοίκηση δεν έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων τα αντίστοιχα κονδύλια για την πληρωμή μας.

 Επιπλέον καλούμε τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την οδηγία της ΟΛΜΕ που έχει σταλεί στα σχολεία σχετικά με την αποχή των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες των βαθμολογικών κέντρων.

 Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

 Σπίνος Αθανάσιος                                                                     Σιάχος Χρήστος

Αρέσει σε %d bloggers: