Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, γενικά, κινητοποιήσεις > ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

11/05/2010

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                  Πάτρα, 10– 05– 2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
https://aelmeahaias.wordpress.com
aelmeahaias@yahoo.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

 

Κατά την διάρκεια της πιο μαζικής πορείας που έγινε τα τελευταία χρόνια στη πόλη μας, στα πλαίσια της πανεργατικής και πανυπαλληλικής απεργίας την Τετάρτη 5/5, διμοιρία των ΜΑΤ εξαπέλυσε χημικά και δακρυγόνα στο τελευταίο τμήμα της πορείας που διαδήλωνε μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές και μαθητές της περιοχής μας.

Η αντίσταση του Ελληνικού λαού απέναντι στο μηχανισμό της νέας κατοχής της χώρας (Κυβέρνηση, ΔΝΤ, κομισιόν και ΕΚΤ) και η σφοδρή εναντίωση του στα πρωτοφανή αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα δεν θα καμφθεί από τέτοιου είδους προβοκατόρικες ενέργειες.

Η Δημοκρατία δεν χτυπιέται μόνο μέσα στο Κοινοβούλιο με την εκχώρηση της διακυβέρνησης της χώρας σε κέντρα έξω από αυτή, αλλά και στους δρόμους με το χτύπημα και τον εκφοβισμό του Λαού που αντιστέκεται και διαδηλώνει.

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες και πρακτικές και καλούμε την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και της διαδήλωσης των εργαζομένων δεν το εκχωρούμε και δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν.

Καταγγέλλουμε ακόμα την ειδική συνταγματική εκτροπή που έγινε στη Βουλή στις 6-5-2010 από το προεδρείο και την κυβέρνηση, όσο αφορά το δικαίωμα υπογραφής υπουργών για αποφάσεις σε σχέση με την είσοδο του ΔΝΤ-Ε.Ε. κλπ, πριν κυρωθούν αποφάσεις από τη Βουλή, πράγμα που καταγγέλθηκε από μεγάλο μέρος και φάσμα βουλευτών. Ο αγώνας ήδη μετατρέπεται σε παλλαϊκό και πολιτικό.

Παράλληλα καταγγέλλουμε εκείνες τις άλογες και τυφλές πρακτικές, όπως εκείνες  που οδήγησαν στον τραγικό και αποτρόπαιο θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στην τράπεζα της Marfin στο κέντρο της Αθήνας. Παρά την αμηχανία που δημιούργησαν και την πολιτική χρήση από τους φίλους του ΔΝΤ και από τα τρομοκρατικά κεντρικά ΜΜΕ, ο λαός θα αντισταθεί μέχρι το ΔΝΤ να φύγει και η χώρα να βρει ένα δημοκρατικό μέλλον και ο λαός το δίκιο του.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Κάτω η «χούντα» Κυβέρνησης – Κομισιόν – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Όχι στη νέα κατοχή του Λαού και της Χώρας.

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                                                                     Σιάχος Χρήστος

Αρέσει σε %d bloggers: