Αρχική > ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Μεταναστευτικό > ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

02/03/2010

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   1– 03– 2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
aelmeahaias@yahoo.gr  
 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικής βίας όχι μόνο κατά μεταναστών αλλά και κατά ανθρώπων ,οι οποίοι με κάθε τρόπο εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε κάθε γωνιά της χώρας και στην Πάτρα.

Αυτές τις μέρες στο επίκεντρο βρίσκεται η πόλη των Χανίων , όπου μετά τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις κατά της εβραϊκής συναγωγής το Γενάρη , το τελευταίο κρούσμα αφορά την επίθεση 2 αγνώστων σε βάρος 27χρονης καθηγήτριας φιλολόγου, η οποία παρέδιδε αφιλοκερδώς μαθήματα Ελληνικών σε παιδιά οικονομικών μεταναστών. Οι δράστες της άνανδρης επίθεσης χάραξαν τη σβάστικα στο χέρι και στο μανίκι του μπουφάν που φορούσε η συνάδελφος. Τα παραπάνω δε μπορούν να μη συνδεθούν με τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για παροχή κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας.

Επειδή το φαινόμενο είναι σε έξαρση και προκαλεί ανησυχία

α) καταδικάζουμε με οργή και αγανάκτηση τις παραπάνω ενέργειες που κινούνται έξω από τα όρια της συγκροτημένης δημοκρατικής κοινωνίας και ανάγονται στα όρια της βαρβαρότητας

β) εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφό μας και την πίστη μας ότι η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα του κάθε πολίτη απ’ όπου και αν προέρχεται.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: